לייעוץ חינם מלאו את הטופס או חייגו: 055-9378-500
שם
טלפון
שירות
איזור שירות
הודעה
לייעוץ חינם מלאו את הטופס או חייגו: 055-9378-500
ממליצים עלינו
סיון
הזמנו עבודת איטום של גג שטוח בגודל 100 מטר ביריעות ביטומניות.  
עשיתם את העבודה בצורה מקצועית, הצוות שלכם היה מאוד נחמד, מנומס ואדיב. העבודה טובה בנתיים.  
שלומי סוויסה
[20/03/2018]
שליו
הזמנתי עבודת איטום, חייב לציין שתמחרתם את העבודה בצורה הוגנת ביחס למתחרים וביצעתם אותה על הצד הטוב ביותר.
מעל הכל, הבחור שהגיע אדם נעים הליכות. יישר כח!
ברוך משולם
[18/01/2018]

בדיקת הצפה

בדיקת הצפה – מתי עושים אותה ולמה צריך את זה?

אם הבית תמיד מרגיש קצת קר, הקירות מתחילים להציג נקודות רטובות ורהיטים מתחילים להרגיש לחים, יכול להיות שגם אתם סובלים מהצפה, וכתוצאה מכך מנזילה, מרטיבות מצטברת ובמקרים קיצוניים אפילו מעובש. בדיקת הצפה יכולה למנוע מכם להגיע למצב הזה מבעוד מועד, לאפשר לכם לאתר בדיוק מהיכן מגיעה הנזילה ומה מקורה, לאטום אותה כמו שצריך ולחסוך לכם עוגמת נפש רבה. איך מבצעים את הבדיקה, ומי רשאי לעשות אותה? המשיכו לקרוא כדי למצוא את כל התשובות לשאלות שלכם. 

 

איך עושים בדיקת הצפה?
הזמינו מומחה לביצוע בדיקות הצפה דרכנו!
בדיקות הצפה למרפסת, גג, חדרים רטובים ועוד
ביצוע הבדיקה לפי התקן הישראלי של מכון התקנים
ייעוץ ללא התחייבות

לייעוץ והצעת מחיר ללא התחייבות חייגו לטלפון:
 
055-9378-500

 

 בדיקת הצפה


מה זה בדיקת הצפה לגג ולמה זה נחוץ

המטרה של בדיקת ההצפה לגגות היא למנוע נזקים אפשריים שעלולים לקרות בגלל הצפה או רטיבות בבית שלכם. זהו בעצם צעד מונע, שכדאי לבצע לפני חודשי החורף הגשומים, או לאחר ביצוע איטום לגג כדי לוודא שהעבודה נעשתה כמו שצריך. אם אתם גרים בבית מעט ישן, או לא בטוחים מתי התבצע האיטום האחרון, ביצוע בדיקת שכזו יחסוך לכם הרבה זמן וכסף ולמנוע מכם נזקים מיותרים.

חשוב לציין שכמעט בלתי אפשרי לבצע איטום בגג או בקירות הבית שלכם כאשר הם רטובים, כלומר בכל חודשי החורף. זו הסיבה שחשוב מאוד לבצע את בדיקת ההצפה בגג לפני החורף – אחרת יכול להיות שתגלו את הנזקים רק כאשר יהיה מאוחר מדי.


תהליך של בדיקת הצפה לגג - חסימת פתחי ניקוז והצפת הגג במים

בדיקת הצפה לגג


בדיקת הצפה מכון התקנים – למה הכוונה?

חשוב לציין, שכל בדיקת כזו חייבת להתבצע על ידי (או בפיקוח של) מפקח בנייה מקצועי, וזאת על פי התקן הישראלי של מכון התקנים. התקן בישראל קובע שבדיקת ההצפה תתבצע בכמה שלבים: בדיקה חזותית, שלב הכנות לקראת הבדיקה (כמו וידוא שלא עומד לרדת גשם, ושהמרזבים מתפקדים), ורק אז ביצוע של בדיקת ההצפה.


איך לבצע בדיקות הצפה?

תהליך הבדיקה הוא פשוט. קבלן האיטום שלנו חוסם את פתחי הניקוז של הגג שלכם, וממלא את השטח שבו נערכת הבדיקה במים. המים נשארים במקום כשלושה ימים, ואם בסוף היום השלישי לא קרו נזילות – אתם יכולים להיות רגועים. אם כן תחוו נזילה, סימן שהאיטום שלכם ישן או שרמת העבודה שהתבצעה באיטום האחרון שלכם הייתה נמוכה.


בדיקת הצפה על ריצוף - האם עושים דבר כזה?

אם יש דבר אחד שחייבים לזכור, הוא שלעולם לא מבצעים בדיקה של הצפה על גבי אזורים מרוצפים. מכון התקנים הישראלי הגדיל ראש ואפילו אסר על ביצוע בדיקות הצפה על ריצוף באופן גורף.

בדיקות הצפה מתבצעות על גבי שכבות האיטום עצמן בלבד. הסיבה לכך היא שבמצב כזה, אם יתגלה כשל באיטום כמויות גדולות מאוד של מים יחדרו לאזור שמתחת לריצוף שלכם, ומאחר שיהיה בלתי אפשרי לנקז אותם, הדבר עלול ליצור נזקי מים רציניים.

גם אם עבודות האיטום שמתבצעות בנכס שלכם נעשות מעל הריצוף מסיבה כלשהיא, אולי במקרה של שכבות איטום על גבי ריצוף קיים לפני שאתם מוסיפים ריצוף חדש מעליו, עדיין אין לבצע את הבדיקה. בתנאים כאלה עדיף לסמוך על עבודת איטום יסודית ומקצועית ללא בדיקה, ולכן חשוב שתוודאו שאתם בוחרים בקבלן איטום מנוסה ומוסמך בתחום, כמו אחד מהמומחים שלנו.


בדיקת הצפה לחדרים רטובים ומקלחות

בדיקה זו תתבצע לאחר סיום עבודות איטום בזמן בניית הבית, וכמו שכבר צוין, לפני תחילת עבודות הריצוף. גם בבדיקה של חלק זה של הבית, ממלאים את שטח החדר במים עד שהוא מוצף ומותירים את המים למשך יומיים לפחות (כלומר 48 שעות).

לבדיקה הזו חשיבות מיוחדת, ואפשר אפילו לומר שהיא בדיקת ההצפה החשובה ביותר שתבצעו בבית שלכם, משום שהחלקים האלה של הבית חשופים לרטיבות באופן תמידי ולכן האיטום בהם צריך להיות חזק ועמיד במיוחד מפני נזקי מים למיניהם.

 

ביצוע בדיקת הצפה למרפסת

בדיקה זו נעשית באופן דומה לבדיקת הצפה בגג שתוארה קודם. גם כאן כמובן שיש לבצע את הבדיקה לפני הריצוף. בעת הכנסת המים לשטח המרפסת, קבלן איטום דואג כמובן להקמת סכר קטן שתוחם את המים ומשאיר אותם בתוך גבולות המרפסת, וללא סיכון שהם יכנסו לשטח הבית שלכם דרך החלונות או המסילות.

חשוב מאוד לבצע את בדיקת ההצפה גם במרפסת, מכיוון שזה אחד המקומות העיקריים שבו נזק מים לא ישפיע רק עליכם ועל בני ביתכם, אלא גם על השכנים שלכם. כשלים באיטום המרפסת שלכם יכולים להוביל לנזילות ולנזקי מים מקיפים בדירות של השכנים שנמצאים מתחתיכם, וכתוצאה מכך לריבים ואפילו לתביעות משפטיות – עוגמת נפש וטרחה מיותרת לכל אחד מהצדדים.

 

כמה עולה בדיקת הצפה עם הראשון באיטום?

כאשר אנחנו מגיעים לבדיקת הצפה, אנחנו חייבים לבקר אתכם פעמיים לפחות: פעם אחת לתחילת העבודה ומילוי המים, ופעם שנייה לסיום העבודה וריקון המים, וזאת בהנחה שהכל תקין ואין לבצע שום צעדים נוספים. בנוסף, אנחנו מעדיפים להיות זהירים ויסודיים בביצוע עבודות כאלה, מאחר ואם אכן נגלה תקלה באיטום, נזק המים שעלול להיגרם יכול להיות חמור, ולכן במקרים מסוימים אפילו נשאיר עובד אחראי בשטח הבדיקה או באזור הבית כדי שיפקח על התהליך במשך כל שלב בתהליך.

למרות גורמים אלו, חשוב לנו להבטיח לכל הלקוחות שלנו מחירים נוחים לכל עבודות איטום. לכן אצלנו מחיר בדיקת הצפה נע בדרך כלל בין 2 ש"ח ל-4 ש"ח למטר רבוע (כאשר מדובר בבדיקת הצפה עבור הגג). העלות של בדיקות הצפה עבור אזורים אחרים בבית תלויה במספר גורמים נוספים חוץ מגודל שטח הבדיקה ולכן תצריך מאיתנו לבקר במקום. במקרים של ביקורים לצורך התייעצות, כלומר לפני שתחליטו האם לבצע את הבדיקה או לא, עלות הביקור תנוע בין 150 ל-250 ש"ח.