לייעוץ חינם מלאו את הטופס או חייגו: 055-9378-500
שם
טלפון
שירות
איזור שירות
הודעה
לייעוץ חינם מלאו את הטופס או חייגו: 055-9378-500
ממליצים עלינו
סיון
הזמנו עבודת איטום של גג שטוח בגודל 100 מטר ביריעות ביטומניות.  
עשיתם את העבודה בצורה מקצועית, הצוות שלכם היה מאוד נחמד, מנומס ואדיב. העבודה טובה בנתיים.  
שלומי סוויסה
[20/03/2018]
שליו
הזמנתי עבודת איטום, חייב לציין שתמחרתם את העבודה בצורה הוגנת ביחס למתחרים וביצעתם אותה על הצד הטוב ביותר.
מעל הכל, הבחור שהגיע אדם נעים הליכות. יישר כח!
ברוך משולם
[18/01/2018]

איטום מסתור כביסה

כמה עולה איטום מסתור כביסה ואיך עושים את זה?

מסתור הכביסה הוא מרפסת לכל דבר, וכמו שצריך לאטום היטב את המרפסת, כדאי להשקיע גם בביצוע איטום מסתור כביסה. אבל כמה זה אמור לעלות? איך יודעים שאכן יש בעיה באיטום, מה יקרה אם לא אוטמים את מסתור הכביסה, איך נעשית עבודת האיטום והאם יש הבדל איטום מסתורי כביסה בבניין ובבית פרטי? המומחים של הראשון באיטום יסבירו לכם עכשיו את כל מה שאתם צריכים לדעת

 

איטום מסתורי כביסה בבניין משותף ובבית פרטי
איטום צמנטי גמיש או יישום יריעות ביטומניות
עבודה מסודרת לפי שלבים - איטום איכותי
שירות בפריסה כלל ארצית
מחיר נוח לכל כיס

להצעת מחיר ופרטים נוספים חייגו לטלפון:
 
055-9378-500

 

 איטום מסתור כביסה

לפני הכול – עלויות איטום מרפסת כביסה

אז בואו נתחיל עם מה שבאמת מעניין אתכם – כמה זה יעלה לכם. המחיר הבסיסי לאיטום מקצועי של מסתור כביסה מתחיל מ-140 ₪ למ"ר, אבל חשוב שתבינו שהמחיר הסופי לאיטום תלוי במספר גורמים משמעותיים. גודל המשטח, מצב התשתית הקיימת, סוג החומרים שתבחרו ומורכבות העבודה – כל אלה ישפיעו על המחיר הסופי. בפרויקטים מורכבים במיוחד או כאלה שדורשים טיפול בבעיות רטיבות קיימות, המחיר עשוי להגיע ל-300 ₪ למ"ר ואף יותר.


מה הסימנים לאיטום לקוי במסתור כביסה?

בדרך כלל הסימנים הם די ברורים, אבל לפעמים הם מופיעים רק אחרי שהנזק כבר משמעותי. כתמי רטיבות על התקרה או הקירות בדירה מתחתיכם הם האינדיקציה המובהקת ביותר לבעיה. אך סימנים נוספים שכדאי לשים לב אליהם הם התקלפות צבע או טיח במסתור עצמו, הופעת עובש או פטריות בפינות, סדקים ברצפת המסתור ושלוליות מים שנשארות זמן רב אחרי הגשם. אם זיהיתם שניים או יותר מהסימנים האלה, כדאי להזמין איש איטום לבדיקה מקיפה.


האם יש תקן שמחייב על איטום מסתורי כביסה?

מפתיע, אבל אין תקן ספציפי שמחייב איטום מסתורי כביסה באופן מפורש. זה די מוזר בהתחשב בנזקים הפוטנציאליים שיכולים להיגרם מאיטום לקוי. למרות זאת, בתקן הישראלי לבנייה (ת"י 1752) יש התייחסות כללית לאיטום מעטפת המבנה והמלצות לאיטום אזורים שנמצאים בחשיפה למים. בפועל, רוב חברות הבנייה והקבלנים המקצועיים מבצעים איטום במסתורי כביסה כחלק מסטנדרט הבנייה גם ללא חובה חוקית מפורשת. אבל עבור דירות ישנות או במקרה של שיפוץ, ההחלטה לבצע איטום נשארת לשיקול דעתם של בעלי הנכס. אנחנו כמובן ממליצים בחום שלא לוותר על זה!


אילו חומרי איטום מומלצים למסתור כביסה?

בשוק קיימים היום מגוון רחב של חומרי איטום שמתאימים למסתורי כביסה, וכאן מתחיל הבלבול הגדול. לכל קבלן יש את ה"פתרון המושלם" שלו, אבל האמת היא שאין פתרון קסם אחד שמתאים לכל מצב. החומרים הפופולריים ביותר כיום הם איטום צמנטי גמיש (כמו סיקה טופ 107) ויריעות ביטומניות. לחללים קטנים החומרים המשחתיים הם בדרך כלל הפתרון היעיל ביותר, בעוד שיריעות ביטומניות מתאימות יותר למשטחים גדולים.


מה שלבי העבודה באיטום מסתור הכביסה?

כשאוטמים מסתורי כביסה לא סתם מורחים חומר איטום על הרצפה וזהו. יש שלבים שצריך לבצע אחד אחרי השני ובקפידה, ואם מדלגים על כל אחד מהם זה עלול להתבטא בנזק שיראה את עצמו מספר שנים לאחר ביצוע האיטום. כך אנחנו דואגים שמסתור הכביסה שלכם יהיה אטום לחלוטין.

1. מתחילים בניקוי יסודי של מסתור הכביסה

אפילו שאריות אבק קטנות יכולות לפגוע בהיצמדות חומר האיטום לתשתית, לכן אנחנו משתמשים בלחץ מים גבוה להסרת לכלוך עמוק מכל פינה של מסתור הכביסה. השטח חייב להיות נקי לחלוטין ויבש לפני המשך התהליך.

2. תיקון פגמים במסתור הכביסה

אנחנו מאתרים ומטפלים בכל סדק, חור או פגם בבטון. סדקים קטנים מטופלים באמצעות חומרי מילוי צמנטיים גמישים, וסדקים גדולים יותר דורשים פתיחה בצורת V, ניקוי ומילוי בחומר אפוקסי או פוליאוריטן. אם יש אזורים עם בטון מתפורר, יתכן שצריך יהיה להסיר אותם וליצוק בטון מחדש, אך זה נדיר.

3. יצירת שיפועים למניעת שלוליות

זה אחד השלבים החשובים ביותר ולצערנו גם אחד מאלה שקבלנים חובבנים מדלגים עליו בקלות. יציקת שיפועים נכונה מבטיחה שמים לא יעמדו על המשטח, אלא יזרמו לכיוון נקודת הניקוז. השיפוע המינימלי המומלץ הוא 1.5%, שמשמעותו ירידה של 1.5 ס"מ לכל מטר אורך. ההליך כולל יציקת תערובת בטון מיוחדת לשיפועים (דלילה יותר) או שימוש בטיט צמנטי משופר בפולימרים.

4. טיפול בנקודות התורפה של מסתור הכביסה

נקודות התורפה הן החוליה החלשה במערכת האיטום, אשר דורשות התייחסות מיוחדת. בחיבורים בין קירות לרצפה מבצעים "רולקות" – עיבוי בצורת משולש שעשוי מתערובת צמנטית. סביב צינורות שאולי קיימים במסתור מיישמים אטמים ייעודיים או משתמשים בחומרי איטום גמישים. בחלונות ופתחים מבצעים איטום בשילוב עם סף אלומיניום או PVCלמניעת חדירת מים.

5. מריחת פריימר (שכבת יסוד)

הפריימר הוא ה"דבק" שמחבר בין התשתית לבין חומר האיטום העיקרי. לכל סוג איטום יש את הפריימר שמתאים לו, ויישום הפריימר נעשה במברשת, רולר או התזה, כשיש להקפיד על כיסוי מלא ואחיד של כל השטח. צריך לתת לפריימר זמן להתייבש בדיוק לפי הוראות היצרן – לא פחות (כדי שייספג כראוי) ולא יותר (כדי שלא יאבד מיכולת ההדבקה שלו).

6. התכלס – יישום חומר האיטום

זהו השלב המרכזי בתהליך. בחומרים משחתיים היישום כולל לפחות 2-3 שכבות, ועובי כל שכבה חייב להיות אחיד. חשוב מאוד גם להקפיד על זמני ההמתנה בין השכבות, כלומר לא למרוח שכבה חדשה על שכבה שעדיין לא התייבשה מספיק. ביריעות ביטומניות, ההלחמה חייבת להיות מלאה ואחידה, עם חפיפה נכונה בין היריעות (לפחות 10 ס"מ).

7. לפני שמסיימים עושים בדיקת אטימות

לאחר שחומר האיטום התייבש לחלוטין סוגרים את הניקוז ומציפים את המשטח במים לגובה של 5-10 ס"מ למשך 24-72 שעות. בזמן הזה מבצעים ביקורת בתקרה של הקומה מתחת כדי לזהות נזילות. בדיקה חשובה נוספת היא לוודא שהמים מתנקזים בצורה מלאה ומהירה כשפותחים את הניקוז. המשטח אמור להתייבש לחלוטין ללא שלוליות תוך זמן קצר.

8. מיישמים שכבת הגנה (אם צריך)

באזורים שחשופים לשמש, חומרי איטום מסוימים עלולים להינזק מקרינה UV. במקרים כאלה מוסיפים שכבת הגנה עליונה, שיכולה להיות אריחים, או ציפוי מיוחד עמיד UV. במסתורי כביסה בהם מותקן ציוד כבד (כמו דוד או מזגן) מומלץ להוסיף גם שכבת הגנה מכאנית – משטחי גומי מיוחדים או יציקת בטון דקה (מדה).


הבדלים בין איטום מסתור כביסה בבניין משותף לעומת בית פרטי

ההבדל המהותי הוא רמת המחויבות והאחריות כלפי אחרים. בבניין משותף איטום לקוי של המסתור שלכם עלול לגרום לנזקים משמעותיים לדירת השכנים מתחתיכם, דבר שיכול להוביל לסכסוכים מתישים ואפילו לתביעות משפטיות יקרות. לכן בבניין משותף האיטום הוא לא ממש עניין של בחירה, אלא חובה מוסרית ומשפטית.